Mencari cari Resepi..klik disini

Khamis, 9 Jun 2016

CHUROSS


nieza.deramanCHUROSS

BAHAN-BAHAN:- 1 cawan air

1 sudu makan gula

1 1/2 cawan tepung gandum

1 biji telur ~ size L

1/2 sudu kecil garam

1 sudu makan butter

Coklat bar

CARA PENYEDIAAN:- Didihkan air, garam, butter dan juga gulaKecilkan api masukkan tepung. Kacau cepat2 agar tepung tidak berketul2
Angkat dari api.
Masukkan telur dan kacau sebatiPanaskan minyak.
Masukkan adunan ke dalam acuan ( boleh guna nozzle bentuk bintang dan masukkan dalam piping beg )Picit dan potong panjang ikut suka @ picit dan bulatkan.
Goreng hingga keemasan.
Angkat dan toskan.
Taburkan gula halus dan coklat cair td masuk dalam acuan dan picit atas chuross..kalau x de acuan siram je atas tu.. SOS COKLAT

BAHAN-BAHAN:- Coklat bar.( sy guna brand tesco jew)

2 sb majerin

Masak hingga cair

Tiada ulasan:

Catat Ulasan