skip to main |
skip to sidebar
CHUROSS
nieza.deramanCHUROSS
BAHAN-BAHAN:- 1 cawan air
1 sudu makan gula
1 1/2 cawan tepung gandum
1 biji telur ~ size L
1/2 sudu kecil garam
1 sudu makan butter
Coklat bar
CARA PENYEDIAAN:- Didihkan air, garam, butter dan juga gulaKecilkan api masukkan tepung. Kacau cepat2 agar tepung tidak berketul2
Angkat dari api.
Masukkan telur dan kacau sebatiPanaskan minyak.
Masukkan adunan ke dalam acuan ( boleh guna nozzle bentuk bintang dan masukkan dalam piping beg )Picit dan potong panjang ikut suka @ picit dan bulatkan.
Goreng hingga keemasan.
Angkat dan toskan.
Taburkan gula halus dan coklat cair td masuk dalam acuan dan picit atas chuross..kalau x de acuan siram je atas tu.. SOS COKLAT
BAHAN-BAHAN:- Coklat bar.( sy guna brand tesco jew)
2 sb majerin
Masak hingga cair
Tiada ulasan:
Catat Ulasan